undefined | Foto door , op User

CHEF-KOK ALEXANDRE CIRIELLO OP DE MALDIVEN VOOR JRE

Chef-kok Alexandre Ciriello vertegenwoordigde de Belgische gastronomie op de Malediven met de Jeunes Restaurateurs d'Europe en leidde gastronomische workshops e

Contacteer ons

In het hart van het kristalheldere water van de Malediven bracht een uitzonderlijke culinaire ervaring onze chef-kok, lid van de Jeunes Restaurateurs d'Europe, en lokale chef-koks samen in een idyllische omgeving, aangeboden door de Diamond Athuruga & Tsudufushi hotels van de Planhotel groep in samenwerking met Martino Crespi Events.

Van 31 maart tot 15 april had onze chef Alexandre Ciriello het voorrecht om de Belgische keuken te vertegenwoordigen op deze internationale bijeenkomst en zijn passie voor koken te tonen.

Op het programma van deze onvergetelijke culinaire escapade stonden kookworkshops aan het water, demonstraties van innovatieve technieken tijdens kookshows en, natuurlijk, proeverijen van exquise gerechten tijdens twee gala-avonden waar lokale producten en de kunst van de fusionkeuken in de kijker werden gezet.

Maar deze reis ging niet alleen over gastronomische feesten. Het was een totale onderdompeling in de Maledivische cultuur, waar elke dag een verkenning van de lokale gebruiken was. Van bezoeken aan levendige markten tot zee-excursies om de oneindige rijkdom van het zeeleven te ontdekken en ontspannende momenten op fijne zandstranden, elk moment onthulde de rijkdom en diversiteit van deze fascinerende eilanden.

Wat deze ervaring nog boeiender maakt, is te zien hoe de lokale bevolking volledig bijdraagt aan het succes van deze evenementen, soms ten koste van hun persoonlijke leven, door maandenlang op het eiland te werken om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen. De logistiek is een constante uitdaging. De aanvoer van verse producten is minder eenvoudig dan in Europa en vereist een ongeëvenaard reactievermogen en organisatie. Bovendien is de vis uit tropische wateren heel anders dan die uit onze koelere oceanen, wat meer flexibiliteit en creativiteit van de chef vraagt om onvergetelijke momenten te kunnen bieden aan talloze vakantiegangers van over de hele wereld. Het is in deze mix van exotisme, authenticiteit en logistieke uitdagingen dat onze chef zijn inspiratie vond om elke gast een unieke culinaire ervaring te bieden waarbij lokale smaken worden gemengd met innovatieve technieken. Een reis naar de Malediven is veel meer dan een eenvoudig uitje; het is een waar avontuur voor de zintuigen en de geest.

Voor onze chef-kok Alexandre Ciriello is deze ervaring op de Malediven veel meer dan een reis. Het is een eindeloze bron van inspiratie, een verrijkende uitwisseling met gepassioneerde collega's en bovenal een unieke kans om de grenzen van de Belgische gastronomie te verleggen naar nieuwe horizonten.

Onze hartelijke dank gaat uit naar de Diamond Athuruga & Tsudufushi hotels van de Planhotel groep voor hun uitzonderlijke ontvangst, naar Martino Crespi Event en naar de Jeunes Restaurateurs d'Europe en JRE Belgique voor deze onvergetelijke samenwerking.

Blijf luisteren om de nieuwe culinaire creaties te ontdekken die geïnspireerd zijn op deze hemelse reis en die binnenkort in ons restaurant geserveerd zullen worden.

Het team van L'Horizon.