CHEF-KOK ALEXANDRE CIRIELLO OP DE MALDIVEN VOOR JRE
Contacteer ons
In het hart van het kristalheldere water van de Malediven bracht een uitzonderlijke culinaire ervaring onze chef-kok, lid van de Jeunes Restaurateurs d'Europe, en lokale chef-koks samen in een idyllische omgeving, aangeboden door de Diamond Athuruga & Tsudufushi hotels van de Planhotel groep in samenwerking met Martino Crespi Events.
Van 31 maart tot 15 april had onze chef Alexandre Ciriello het voorrecht om de Belgische keuken te vertegenwoordigen op deze internationale bijeenkomst en zijn passie voor koken te tonen.
Op het programma van deze onvergetelijke culinaire escapade stonden kookworkshops aan het water, demonstraties van innovatieve technieken tijdens kookshows en, natuurlijk, proeverijen van exquise gerechten tijdens twee gala-avonden waar lokale producten en de kunst van de fusionkeuken in de kijker werden gezet.
Maar deze reis ging niet alleen over gastronomische feesten. Het was een totale onderdompeling in de Maledivische cultuur, waar elke dag een verkenning van de lokale gebruiken was. Van bezoeken aan levendige markten tot zee-excursies om de oneindige rijkdom van het zeeleven te ontdekken en ontspannende momenten op fijne zandstranden, elk moment onthulde de rijkdom en diversiteit van deze fascinerende eilanden.
Wat deze ervaring nog boeiender maakt, is te zien hoe de lokale bevolking volledig bijdraagt aan het succes van deze evenementen, soms ten koste van hun persoonlijke leven, door maandenlang op het eiland te werken om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen. De logistiek is een constante uitdaging. De aanvoer van verse producten is minder eenvoudig dan in Europa en vereist een ongeëvenaard reactievermogen en organisatie. Bovendien is de vis uit tropische wateren heel anders dan die uit onze koelere oceanen, wat meer flexibiliteit en creativiteit van de chef vraagt om onvergetelijke momenten te kunnen bieden aan talloze vakantiegangers van over de hele wereld. Het is in deze mix van exotisme, authenticiteit en logistieke uitdagingen dat onze chef zijn inspiratie vond om elke gast een unieke culinaire ervaring te bieden waarbij lokale smaken worden gemengd met innovatieve technieken. Een reis naar de Malediven is veel meer dan een eenvoudig uitje; het is een waar avontuur voor de zintuigen en de geest.
Voor onze chef-kok Alexandre Ciriello is deze ervaring op de Malediven veel meer dan een reis. Het is een eindeloze bron van inspiratie, een verrijkende uitwisseling met gepassioneerde collega's en bovenal een unieke kans om de grenzen van de Belgische gastronomie te verleggen naar nieuwe horizonten.
Onze hartelijke dank gaat uit naar de Diamond Athuruga & Tsudufushi hotels van de Planhotel groep voor hun uitzonderlijke ontvangst, naar Martino Crespi Event en naar de Jeunes Restaurateurs d'Europe en JRE Belgique voor deze onvergetelijke samenwerking.
Blijf luisteren om de nieuwe culinaire creaties te ontdekken die geïnspireerd zijn op deze hemelse reis en die binnenkort in ons restaurant geserveerd zullen worden.
Het team van L'Horizon.
Ontdek ook
Alexandre Ciriello à Tokyo pour une collaboration unique.
Notre chef a brillé à Tokyo : Jury Monde Sélection, Cuisine à l’ambassade belge, et un chawanmushi fusion belgo-japonaise. Une vitrine pour notre savoir-faire.DEUXIÈME ÉDITION DES BELGIAN DAYS À HONG-KONG POUR ALEXANDRE CIRIELLO.
Les Belgian Days à Hong Kong, avec le chef Alexandre Ciriello, mettent à l'honneur la gastronomie belge. Une belle occasion de découvrir des spécialités et renfLA MAISON DELVAUX COLLABORE AVEC NOTRE CHEF À HONG KONG.
Notre chef Alexandre Ciriello et la Maison Delvaux ont créé un dîner exclusif à Hong Kong, avec l’appui du Mandarin Oriental Landmark.Alexandre Ciriello en Croatie (Korčula) pour un diner à 4 mains.
Alexandre Ciriello et Marko Gajski ont réalisé un dîner à quatre mains au LD Palace en Croatie, célébrant les saveurs méditerranéennes avec un menu raffiné.NOTRE CHEF À BRUXELLES POUR UN ÉVÉNEMENT INTERNATIONAL EXCLUSIF.
Notre chef a représenté la Belgique lors d'un événement organisé par San Pellegrino à Bruxelles, alliant tradition culinaire et créativité.NOTRE CHEF INVITÉ À TAIWAN POUR UN JURY DE DÉGUSTATION.
Notre chef s'est rendu à Taipei, où il a eu l'opportunité de participer à un jury de dégustation tout en découvrant la riche culture culinaire de Taiwan.SOIRÉE ŒNOLOGIQUE EXCEPTIONNELLE AUTOUR DES VINS BELGES.
Revivez notre soirée œnologique du 28 août, une expérience gastronomique unique autour des vins belges avec un menu omakase et plus de 8 vins différents.CHEF-KOK ALEXANDRE CIRIELLO CREËERT EEN MENU VOOR TUI!
De terugkeer van gastronomische maaltijden aan boord van TUI Fly vluchten, in samenwerking met chef-kok Alexandre Ciriello, lid van de Jeunes Restaurateurs.L'OUVERTURE DE LA SAISON DES MOULES EN ZELANDE AVEC NOTRE CHEF.
Le 3 juillet, la saison des moules s'est ouverte en Zélande. Malgré des conditions climatiques difficiles, la qualité des moules est remarquable.ALEXANDRE CIRIELLO À SOFIA POUR UN MEETING SUR LA GASTRONOMIE DURABLE.
Notre chef a récemment visité Sofia, la capitale de la Bulgarie, pour un événement spécial à l'HRC Academy, une école internationale de cuisine.NOTRE CHEF ALEXANDRE CIRIELLO CUISINE POUR LA SAINT-VALENTIN À WALIBI
Une première en Europe, un repas romantique à bord de l'attraction PopCorn Revenge à Walibi Belgium pour la Saint-Valentin. Une collaboration inédite.BELGIË DAGEN IN HONGKONG MET ONZE CHEF-KOK ALEXANDRE CIRELLO
Chef Alexandre Ciriello vertegenwoordigt de Belgische keuken op dit unieke evenement in Hongkong, georganiseerd door het Belgische Consulaat.ZIJN UW BOEKINGSTIJDEN TE LANG? YEAT IS DE OPLOSSING!