undefined | Foto door , op User

BELGIË DAGEN IN HONGKONG MET ONZE CHEF-KOK ALEXANDRE CIRELLO

Chef Alexandre Ciriello vertegenwoordigt de Belgische keuken op dit unieke evenement in Hongkong, georganiseerd door het Belgische Consulaat.

Culinaire ontdekkingstocht in Hong Kong, een onvergetelijke Belgische Odyssee.

We zijn verheugd om met jullie een buitengewone culinaire ervaring te delen die plaatsvond van 13 tot 19 november in Hong Kong, waarbij de gastronomische hoogstandjes van België in de kijker werden gezet. In samenwerking met onze getalenteerde chef-kok Alexandre Ciriello, hadden we het voorrecht om de Belgische smaken te verkennen in een onvergetelijke reis dankzij het Consulaat-Generaal van België in Hong Kong & Macau, maar ook dankzij de medewerking van Wallonie Bruxelles International.

De meest onverwachte gebeurtenis was ongetwijfeld het surrealistische proeven van onze beroemde Belgische frieten, vergezeld van drie emblematische sauzen die het Waalse, Vlaamse en Brusselse gewest vertegenwoordigen, bedacht door de chef, of gestoofd vlees. Het was een feest voor de zintuigen, waarbij elke hap onze gasten meenam op een unieke smaakreis door België, terwijl ze op het dak van het prestigieuze Hong Kong Pullman zaten met uitzicht op het bucolische Chinese platteland.

Het hoogtepunt van deze gastronomische week was een uitgebreid galadiner voor 400 gasten in een van de meest prestigieuze hotels van de stad. Onder leiding van onze chef, die datzelfde jaar door Gault&Millau werd uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar, hadden de gasten het voorrecht om te proeven van onze identiteit door middel van Belgisch geïnspireerde gerechten met een vleugje moderniteit en die eeuwige passie voor Azië. Een symfonie van smaken die de meest veeleisende fijnproevers in verrukking bracht op een avond waarop de twee landen, China en België, in perfecte harmonie waren om een onvergetelijke culinaire symfonie te presenteren.

Maar daar stopte de ervaring niet. We hadden ook het genoegen om een exclusieve groep te verwelkomen voor een prestigieus Walking Dinner aan boord van het jacht "The Wan" op het beroemde Tai Tam Reservoir voor het merk Juceani, een Belgische diamantair gevestigd in Hong Kong. Tegen een achtergrond van adembenemende landschappen genoten onze gasten van creatieve hapjes, waarvan er één zelfs in een geschenkdoos werd geserveerd.

Deze week in Hong Kong zal in ons geheugen gegrift blijven als een ware culinaire odyssee, waar de passie voor de creatieve Belgische keuken in al haar pracht werd gevierd en niet werd ingehaald door de eeuwige klassiekers. Onze chef was in staat om ons Belgisch erfgoed in de kijker te zetten via creatieve, moderne gerechten, waarbij hij de Euro-Aziatische fusion waar hij zo goed in is, perfect wist te combineren. We willen de consul-generaal, de heer Davide Lo Mastro, en zijn echtgenote van harte bedanken voor hun uitnodiging, alsook alle partners die hebben meegewerkt om van deze Belgische week een week te maken waarin de creativiteit en knowhow waarvoor de Belgen zo bekend staan, werden tentoongesteld.

Als u speciale verzoeken hebt voor samenwerking, in het buitenland of elders, neem dan rechtstreeks contact op met de chef via alexandre@restaurantlhorizon.com of ons e-mailadres info@restaurantlhorizon.com.

Het team van L'Horizon.